Hoofdstuk 3: Vacature management

Vacature Management

De vacature is het hart van Gini Recruit. Van hieruit worden erg veel acties gekanaliseerd. In eerst instantie bied het een overzicht, daarnaast kunt u de vacature van hier uit verder doorzetten. Hieronder ziet u omcirkeld waar de verschillende onderdelen voor zijn bedoeld.

Op dit moment is de button “Intermediairs” nog niet te gebruiken. Hier werken wij hard aan! Uw mening is belangrijk voor ons, denk hierover met ons mee!

De regenboogbalk maakt het mogelijk om:

 1. De vacature te mailen aan het personeel.
 2. Te koppelen aan facebook en twitter.
 3. Op uw eigen website te plaatsen.
 4. Door te plaatsen op 300 jobboards, wereldwijd!
 5. Door te zetten aan aangesloten intermediairs.
 6. Te matchen met kandidaten in 8 databases!
 7. Een quickview bekijken voor op de website qua layout.
 8. Terug te gaan naar de aangesloten relatie.

De 3 actie knoppen

In eerste instantie heeft u drie mogelijkheden om te reageren op een sollicitatie.

 1. U wijst hem af met de rode knop.
 2. U neemt hem opnieuw in procedure of zet hem door aan een collega om hem te vragen naar zijn mening.
 3. Een vervolg actie plannen; intake, assessment, gesprek etc.

De tijdlijn en het dossier

Op de tijdlijn van de vacature, of wel het dossier, zijn chronologisch alle acties vastgelegd rondom de vacature. Deze items zijn niet te wijzigen. Daardoor kunnen we een sluitend personeelsdossier opbouwen. Status wisselingen, notities en telefoontjes et cetera zijn allemaal terug te vinden in de tijdlijn.

Filteren
De tijdlijn heeft ook een filter. U kunt aangeven welke zaken u standaard in de tijdlijn wilt zien. Gini Recruit onthoud hier bij uw voorkeur. 

Labels en sterren beoordeling

Het mogelijk een kandidaat een beoordeling en een “Rating” te geven.

Een rating van 4 of 5 plaatst de kandidaat direct op de shortlist. De shortlist is bedoeld om snel een aantal voorkeurskandidaten apart te zetten. Er zitten verder geen consequenties aan.

Daarnaast kunt u een notitie bij de kandidaat toevoegen. Een hiringmanager kan op dezelfde wijze commentaar en een rating geven aan een kandidaat.

Bellen en mailen vanuit de vacature pagina wordt vastgelegd in het dossier van de vacature en de kandidaat. Zo is de administratie rondom een vacature eenvoudig bij te houden. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een rapportage bij een headhunting opdracht.

Google Maps

Tevens hebben we Google Maps geïntegreerd in Gini Recruit.

Door op woonplaats van de klant te klikken, ziet u direct de meest snelle route naar het adres van de klant.

Klikken op het straat adres laad Google Maps opnieuw, maar dan gecentreerd boven het huisadres van de klant. Handig voor Streetview of het plannen van een andere route.

Overige details

Links

Overige eigenschappen

Rapportage

Gini Recruit kan ook een rapportage van de vacature printen. U kunt hierin aangeven wat u mee wilt nemen in uw rapport. Op deze wijze kunt u een compleet overzicht uitdraaien met de status van een vacature.

Administratieve details

Alle technische informatie over een vacature is ook onderaan de pagina te vinden. Hierop staat ook het referentie nummer van de vacature. Dit nummer staat ook in de url van de vacature. Het nummer van de vacature kut u ook in het zoekveld invoeren om de vacature direct naar boven te halen.